Studiereis naar Lyme Regis en Bath

foto 3Austen Tales op studiereis!!

Lyme Regis
José Roeken heeft deelgenomen aan het Jaunt with Jane weekend in Lyme Regis, Dorset. Een weekend vol met lezingen, museumbezoek, high tea, rondleidingen en wandelingen. Jane Austen bracht twee keer haar vakantie door in Lyme Regis in 1803 en 1804. In haar boek ‘Persuasion’ speelt een aantal belangrijke scenes in het boek zich af in Lyme Regis. Dat geeft wel aan hoe inspirerend en mooi Jane Austen deze badplaats vond. Een foto van José op de beroemde ‘cobb’, de pier in het water waar Louisa Musgrove van het trappetje valt. In haar handen het boek ‘Het Engeland van Jane Austen’ geschreven door Karin Quint, onmisbaar tijdens een Jane Austen reis naar Engeland. Zie: http://www.janeaustenreisgids.nl/

Bath
Tim Bullamore kleinAansluitend vertrok José naar Bath voor een studieweek. Hier heeft zij een ontmoeting gehad met Tim Bullamore, eindredacteur en uitgever van het Jane Austen’s Regency World Magazine. Met hem sprak zij over de grote belangstelling voor het magazine in de UK en met name de United States en hoe hij dit blad journalistiek invulling geeft. Zie: http://janeaustenmagazine.co.uk/

Ook sprak zij met Hazel Jones, schrijfster van o.a. het boek Jane Austen and Marriage. Zij geeftHazel Jones klein in Engeland interessante cursussen over Jane Austen en haar boeken, veelal op prachtige locaties.
Zie: http://www.janeaustencourses.co.uk/tutor.htm
 

Ten slotte had José een interview met Jackie Herring, programmadirecteur en  eindverantwoordelijk voor het Jane Austen Festival dat jaarlijks in september in Bath plaatsvindt. Jackie vertelde enthousiast over de geslaagde recordpoging in 2014: 550 mensen in Regency kleding hebben door de DSC07599straten van Bath geparadeerd.
Zie: www.janeaustenfestivalbath.co.uk

 

 
Verder heeft José gewerkt aan lezingen en cursussen die op de planning staan. Bath is een grote inspiratiebron voor ‘All things Austen’. Jane Austen woonde er van 1801 tot 1805. Om helemaal thuis te gerakenentrance-95-sydney-place_gallery_preview in het Regency tijdperk verbleef José een hele week in Sir Walter Elliot’s House, 95 Sydney Gardens in een kamer die heel toepasselijk Mrs. Smith heet, een karakter uit het boek Persuasion. Dit huis is gebruikt voor de verfilming van Persuasion uit 1995 en de filmset is nog steeds in tact.
Gastheer is Julian Self van Hippel.
Ook eens logeren in Sir Walter Elliot’s House? Zie http://www.sirwalterelliotshouse.co.uk/