Presentaties Austen Tales najaar 2021

Austen Tales verzorgt in het najaar weer een aantal presentaties!
Leuk om je op één van deze events te mogen ontmoeten en mijn passie voor Jane Austen en haar werk met je te delen!

14 september 14.30 uur
Het leven van Jane Austen, har tijd en haar familie
Theater De Mess Naarden
Reserveren 

3 oktober 13.30 uur
Sense & Sensibilitea
The Pheasants
UITVERKOCHT

12 oktober 14.30 uur
Sense and Sensibility
Theater De Mess Naarden
Reserveren 

24 oktober 13.30 uur
Sense & Sensibilitea
The Pheasants
Inschrijven via: info@thepheasants.nl

10 november 19.15 uur
Jane Austen en haar romans
Volksuniversiteit Breda, locatie Boekhandel Van Kemenade & Hollaers
Reserveren

14 november 13.30 uur
Sense & Sensibilitea
The Pheasants
Inschrijven via: info@thepheasants.nl

Nieuwe literaire teas in The Pheasants

Na de succesvolle ‘Tea with Mr. Darcy’ organiseert Austen Tales

opnieuw in samenwerking met The Pheasants twee exclusieve Sensibiliteas!

Je bent op zondagmiddag 20 juni of zondagmiddag 1 augustus van harte welkom om te genieten van:
– een vier-gangen afternoon tea met antiek linnen, klassiek servies en glanzend zilver

– een rondleiding door de Georgian en Edwardian stijlkamers van The Pheasants

– een afternoon stroll door de klassieke parterre-tuin

– twee literaire lezingen, over Jane Austen en haar roman Sense and Sensibility

– een expositie van Austen boeken en memorabilia

Lees hoe je kunt aanmelden op de agenda

Presentatie Podium deMess op 14 september 2021

De presentaties van Austen Tales in Podium deMess in naarden zijn vanwege herprogrammering ivm corona doorgeschoven naar het najaar. Dan verzorgt José Roeken van Austen Tales op 14 september en 12 oktober om 14.30 uur boeiende lezingen over Jane Austen, haar familie en de Regency periode waarin zij leefde en haar roman Sense and Sensibility.

Kijk voor meer informatie op de agenda.

Boek over The Pheasants

Austen Tales verzorgde dit najaar in samenwerking met The Pheasants een reeks succesvolle literaire lezingen: ‘Tea with Mr. Darcy’. Over dit stijlvolle miniatuur landhuis in Everdingen maakte eigenaresse Suzanne Allard een prachtig boek.

Het boek staat boordevol prachtige foto’s van o.a. de yellow library waar de presentaties over Jane Austen en Mr. Darcy werden gegeven. Het verhaal achter de foto’s is verrassend boeiend, informatief en humoristisch; een eclectische mix van het project in chronologische volgorde, achtergrond over architectuur, interior design en stijlstromingen, in een onderhoudende mix van anekdotes, technische uitleg en reisverhalen, alles doorspekt met een enorme passie voor historie, ambacht, buitenleven en schoonheid. Een boek om je in te verliezen. Het boek is een eerbetoon aan Ruud, de man van Suzanne, die plotseling overleed in 2018.

Afgelopen zaterdag overhandigde Suzanne het eerste exemplaar aan Josephine Rombouts, auteur van ‘Cliffrock Castle’, ‘Terug naar Cliffrock Castle’ en ‘De weg naar Cliffrock Castle’. Ook Austen Tales was daarbij aanwezig.

Het boek heet ‘De love affair van een Hollands huis’ en is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van Downton Abbey, Jane Austen en ‘all things British’.

Het bevat een schat aan informatie over stijl en architectuur en nuttige adressen, telt 248 pagina’s, meer dan 300 illustraties en is een gebonden, luxe uitgave. Voor € 35,- is het te bestellen via www.thebritishexperience.nl en te koop via de boekhandel in Nederland en België. (ISBN 978 94 6262 326 2)
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Casteels.
(info@thebritishexperience.nl)

Zie ook www.thepheasants.nl

Austen Tales en corona

Austen Tales verzorgt al jaren met veel plezier lezingen, presentaties, filmintroducties en literary teas! Helaas ligt dit even stil door de corona maatregelen. Health and Safety First!

In het voorjaar van 2021 hoopt Austen Tales in samenwerking met The Pheasants in Everdingen weer kleinschalige literary teas te organiseren.

Houd de website en Facebook in de gaten. We hopen dit snel in te kunnen plannen en aan te kondigen.

In the meantime: stay safe and happy!

Eerste ‘Tea with Mr. Darcy’ groot succes!

Op 7 juni was het dan eindelijk zover! We konden, na het uitstellen van de ‘teas with Mr. Darcy’ ivm de corona maatregelen, eindelijk onze eerste gasten verwelkomen in The Pheasants. Het werd een groot feest! Dames in Regency kleding, heerlijke thee, smakelijke scones en sandwiches en natuurlijk de verhalen over Jane Austen en de held uit Pride and Prejudice. Na afloop mochten Suzanne en Austen Tales veel lof ontvangen, we moesten ervan blozen. De volgende geplande teas zijn volgeboekt. Er is 1 afzegging voor 21 juni dus dat is de laatste kans om erbij te zijn. Stuur een mail aan info@thepheasants.nl om je in te schrijven voor 21 juni of notering op de wachtlijst voor het najaar. You are very welcome indeed!

Inleidingen film Emma

Afgelopen week gaf Austen Tales inleidingen bij de nieuwe film Emma. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen. Ruim 120 belangstellenden kregen voorafgaand aan de film een indruk wie Jane Austen was en wat de thema’s waren in haar vierde grote roman. Ook kregen zij extra informatie over de kostuums, landhuizen, acteurs en het plot. Uit reacties na afloop bleek dat dit zeer op prijs werd gesteld. Er kon op die manier nog meer genoten worden van deze film waar Austenkenners enorm blij mee zijn. Filmhuis Bussum bedankt voor de gastvrijheid!

Heb je de inleiding gemist? De komende tijd worden ook nog inleidingen gegeven in Laren, Amersfoort en Weesp. Daarover meer zodra de data bekend zijn.

Reisverslag in Chronicle Jane Austen Society Australia

Op verzoek van de redactie van de Chronicle, het blad voor de leden van de Jane Austen Society in Australië en Nieuw Zeeland, schreef ik een reisverslag over de Jane Austen reis ‘Love and Friendship’ in juni 2019.

De Janeites aan de andere kant van de wereld zijn wel een tikkeltje jaloers op onze belevenissen tijdens deze prachtige reis naar Jane Austen locaties in het Zuiden van Engeland afgelopen zomer.

Maar met dit verslag kunnen ze toch een beetje meereizen naar de prachtige tuinen, landhuizen, musea en oude steden als Bath en Oxford. In 2021 staat een nieuwe reis gepland, dus als je het ook eens wilt beleven houd dan deze website of die van Garden Tours in de gaten.

Wat ook kan is de reisgids van Karin Quint bestellen en zelf op pad gaan om in de voetsporen van Jane te reizen. Bestel deze via www.janeausten.nl

Austen Tales in ’s Graveland

Op uitnodiging van een leesclub mocht Austen Tales een presentatie geven in een prachtige villa in ’s Graveland. Het huis bood de perfecte herfstsetting met goudgele bladeren aan de talrijke bomen in de grote tuin. De omgeving was ‘Pemberley waardig’! De presentatie ging over het leven en werk van Jane Austen en de literaire betekenis van haar romans. Math Teeuwen van het gelijknamige sprekersbureau was ook aanwezig om naar de verhalen over Jane Austen te luisteren. Binnenkort meer daarover.

Austen Tales op reis

Vorige week reisde Austen Tales mee met de Jane Austen reis ‘Love and Friendship’ van Garden Tours. Onderweg mocht Austen Tales verhalen vertellen over Jane Austen en de link die Austen en haar boeken hadden met de locaties die werden bezocht. Hieronder een kort overzicht van de bezochte plekken tijdens deze geweldige reis die werd georganiseerd door Marieke Schröder.

Dag 1:
Godmersham Heritage centre en St. Lawrence church.
Edward Knight Austen, de broer van Jane Austen erfde dit landgoed van zijn adoptieouders, de Knights. Jane Austen is er veel geweest.

Dag 2:
Bath
Jane Austen woonde van 1801-1806 in Bath en er zijn veel bezienswaardigheden uit die tijd te bezoeken. En natuurlijk ook de huizen waar zij gewoond heeft en het Jane Austen Centre aan Gaystreet.
Tijdens het diner hadden we een special guest: Caroline Jane Knight, verre achternicht van Jane Austen.

Dag 3:
Stourhead
Hier werden oa bij de Temple of Apollo opnames gemaakt voor de Pride and Prejudice film uit 2005.
Jane Austen House Museum
Dé plek waar Jane Austen gewoond heeft en haar 6 grote romans heeft geschreven en herschreven. Hier voel je haar aanwezigheid. Jeremy Knight nazaat van Edward Austen verwelkomde ons hier!

Dag 4:
Oxford
We bezochten St. John’s college waar Jane’s vader, broers en neven gestudeerd hebben. En de Bodleian en Weston Libraries waar manuscripten van Austen bewaard worden.
Basildon Park
Hier werd ook gefilmd oa. voor Pride and Prejudice 2005. Basildon Park was omgetoverd in Netherfield Park, het huis van Mr. Bingley.

Dag 5:
Salisbury Mompesson House
Na een bezoek aan de Kathedraal keken wij of Mrs. Jenning (S&S 1995) thuis was in haar Londense stadswoning. Ook zagen we het bed waarop Marianne huilt om het verliezen van haar grote liefde Mr. Willoughby.
Wilton House
In de single en double cube room werden verschillende opnames gemaakt voor Sense and Sensibility en Pride and Prejudice. Deze schitterende kamers zijn echt dé woonkamers van Mr. Darcy! En reken maak dat hier veel balls werden georganiseerd in Austens tijd!

Dag 6
Godinton
Jane Austen bezocht hier de familie Toke, die vrienden waren van haar broer Edward